Hatha yoga - Yoga studio Passie voor yoga | Passie voor Yoga

Hatha yoga

BRENG JE ENRGIE IN BEWEGING

Hatha yoga is een oude yogastijl en de basis waar andere yogastijlen zijn voortgekommen. De ‘Ha’ staat voor het vurige en krachtige. De ‘Tha’ verwijst naar het kalmerende en subtielere kwaliteiten. Centraal staat het evenwicht tussen lichaam en geest door het beoefenen van houdingen (Asanas), ademhalingsoefeningen (Pranayamas), mindfulness of meditatie.

Tijdens deze les stap je uit je dagelijkse hectische en impulsrijke buitenwereld en verruil je het voor een moment van aandacht. Want het leven gaat steeds sneller en wij nemen vaak niet de tijd om hier uit te stappen. Dat ontneemt je veel plezier in het dagelijkse leven. Een leidt tot een gespannen gevoel op met allerlei klachten als gevolg.

Zo is het is hoog tijd om op de ‘Pauzeknop’ te drukken. 

Hatha yoga, ontspannen, rust, felxibiliteit

Je beoefent tijdens deze toegankelijke all-round yoga les zowel houdingen die je lichaam en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je lichaam en geest ruimer maken, kalmeren en openen. Door je weer bewust te maken van je lichaam leer je signalen van spanning en ongemak eerder te herkennen en weer los te laten. Zo kun je met meer plezier in het leven staan


VOOR WIE?

Deze lessen zijn voor iedereen die met yoga wil beginnen zonder ervaring. Ook wanneer je door leftijd op zoek bent naar een iets zachtere lesstijl ben je van harte welkom.

DE EFFECTEN

  • Beter kunnen slapen
  • Meer verbinding met jezelf
  • Een soepeler lichaam
  • Betere ademhalingspatroon
  • Kan fysieke klachten verminderen