Over- Docente - Yoga studio Passie voor yoga | Gemert Elsendorp | Passie voor Yoga

Over

Slider

Over

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Bianka, de oprichter van Passie voor Yoga. Ik ben geboren in het Sauerland (Duitsland).

Meerdere momenten in mijn carrière heb ik op kruispunten gestaan. Doen wat van mij verwacht wordt, wat verstandig is, of dicht bij mijzelf blijven. Ik koos altijd voor mijn eigen pad. Zo ging ik op de universiteit elektrotechniek studeren, verhuisde naar München, Amsterdam(2002), Eindhoven en tenslotte Elsendorp voor mijn partner Cees. En last but not least besloot ik tijdens de zomer van 2010 mijn baan op te zeggen en voor mijn droom te gaan. Een eigen yogastudio oprichten en mijn kennis, ervaring en creativiteit delen!

  • Ik word blij van: (ashtanga) yoga, vegetarisch eten, lachen, reizen, yoga en pilates les geven
  • Ik haal inspiratie uit: yoga, meditatie, ontmoetingen, nieuwsgierig zijn en willen ontdekken
  • Mijn kenmerkende lesstijl: souplesse, kracht, enthousiasme

Waarom Yoga?

Toen ik voor de eerste keer in augustus 2004 een yoga les ging volgen was ik onder de indruk van de combinatie van lenigheid, kracht en energie met ademhalingstechnieken. Het was voor mij een uitdaging juist deze houdingen te willen beheersen, wat echter niet vanzelf lukte. De vooroordelen omtrent Yoga in de trant van “zweverig etc” was helemaal niet aan de orde : het doel van Yoga beoefening is niet je been in je nek kunnen leggen, yoga gaat over houdingsbeheersing, concentratie en door die innerlijke focus, jezelf leren kennen. In het begin voelde het meer als een fysieke uitdaging waardoor ik fantastisch kon ontspannen. In loop der jaren kon ik steeds meer uitstappen uit mijn dagelijkse belevingswereld en door het loslaten van de gedachtestroom in m’n hoofd. Heel puur mijzelf zijn! Doorontwikkelen

Ik heb er ontzettend veel geleerd!  Zo ga ik geregeld bijschoolingen volgen om mij verder door te kunnen ontwikkelen.

Yoga en Pilates opleiding

Door de jaren heen groeide yoga uit van een les per week tot een bijna dagelijkse yoga practica en inmiddels is yoga een onmisbaar onderdeel van mijn leven geworden. Zo lag het voor de hand dat ik naar India ging om mij te verdiepen in de traditionele yoga. De yoga basis opleiding (200hYA) heb ik in november 2010 en de yoga advanced opleiding (500hYA) in augustus 2015 succesvol afgerond. Aanvullend volgde ik een docententraining bij een van de inspirerende leermeesters in ashtanga yoga, Manjou Jois. Later nog een ashtanga yoga workshop met Teacher Training bij David Swenson. De workshops bij Luke Jordan, David Willems en Nancy Gilgoff zijn boeiend en het is heel bijzonder om naar verhalen over de yoga bij Pattabhi Jois in Mysore te luisteren. Bij Alberto Paganini volgde ik de prana yoga flow opleiding en heb niveau 2 & 3 succesvol voor de zomer 2013 afgerond. De yoga anatomie en therapie opleiding bij Dr. Ronald Steiner in Duitsland volg ik sinds 2013. Sinds 2015 volg ik de pilates matwork trainer opleiding 1 de graad bij Bodymotion in Keulen. De functionele yin yoga opleiding (100hYA) bij Jose de Groot heb ik in april 2017 succesvol afgerond. 

Mindfulness Trainer opleiding
  • Juni 2019: De basis opleiding tot mindfulness trainer bij see true