Yin / Yang Yoga

Geniet van yin yang energie

De Yin / Yang yoga lessen zijn een combinatie van de yin met hatha yoga lesvorm. 

Bij de passieve zittende- en liggende houdingen ligt de focus op het vrouwelijke Yin aspect. Door langere tijd met ontspannen spieren in een zittende of liggende houding te blijven, dring je door in de diepere lagen van het lichaam, zoals de gewrichten en het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in je lichaam, waardoor je energie vrij kan stromen.

Bij de krachtige staande houdingen, bekend van de hatha yoga, wordt de mannelijke Yangkracht gestimuleerd. Deze houdingen dagen je wat meer uit en zo bouw je kracht en uithoudingsvermogen op. Zo komen verstilling en souplesse als ook kracht en spieropbouw wekelijks aan bod in deze les.  


VOOR WIE?

Bij mensen die veel stress en druk ervaren in het dagelijkse leven en vechten met stress gerelateerde klachten maar ook bij sporters sluit yin / yang yoga perfect op aan. Want de lessen staan in het teken van loslaten van het streven. Waardoor je lichaam en geest weer kunnen opladen en herstellen.

DE EFECTEN

  • Ontspanning, opladend en kalmerend
  • Krachtigere spieren
  • Mobielere gewrichten en zachtere bindweefsel
  • Meer verbinding met jezelf
  • Een soepeler lichaam
  • Vermindert chronische stijfheid en blokkades
  • Kan fysieke klachten verminderen
  • lekkerder van slapen

“Ik was op zoek naar een andere vorm van Yoga. Deze heb ik gevonden bij Bianka in de vorm van de Yin / Hatha Yoga. In het begin was het erg wennen en dacht ik tijdens de oefeningen Pfffff wat is het zwaar. 3 tot 5 minuten in dezelfde houding blijven dat is wennen. Wat ik bijzonder vind aan de wijze waarop Bianka de lessen geeft is: de persoonlijke begeleiding tijdens de oefeningen, die ervaar ik als heel prettig, die had ik zeker nodig in het begin. De kleine groepen zijn fijn. Ik heb nu ervaring opgedaan en wil geen les missen van de inspanning met ontspanning. Alle spieren komen aan de orde en ik merk aan mijn lijf dat het goed is voor mij. Kom het ervaren zou ik zeggen. En zweverig is het zeker niet!!! ” – Hanny