Kom tot rust en geniet van het buiten zijn - Passie voor Yoga

Kom tot rust en geniet van het buiten zijn

Gepubliceerd door Bianka Muller op

Kom tot rust en geniet van het buiten zijn!
Het lente zonnetje schijnt volop en de dagen zijn weer warmer en lichter. Als ik dan binnen op mijn yoga matje sta begint het bij mij weer te kriebelen; ik wil er op uit! Een goede reden om ook de yoga en pilates lessen buiten op het gazon te geven. De kans is groot dat er bij buiten Yoga / Pilates veel meer om je heen gebeurd dan binnen in de studio. Belangrijk is dus om eerst te wennen aan de plek.
Wij nemen de tijd om “aan te komen” op deze plek.
Wij gaan zitten of liggen op een manier die voor iedereen fijn is en sluiten onze ogen om tijd te nemen naar de geluiden om ons heen te luisteren.
Hoor je vogels? Waait de wind langs je gezicht? Gezoem, gekraak van takken? Laat dit op je inwerken en neem waar. Hoe is het met je ademhaling? Is deze al wat gezakt?
Vanuit de yoga filosofie is alles met elkaar verbonden en heeft men respect voor alles wat leeft. De mens is een onderdeel van de natuur en de namen van asana’s zoals cobra, boom, dolfijn, vis zijn in vroegere tijden afgeleid van o.a. namen van goden, planten en dieren.
Buiten Yoga / Pilates draait om het genieten van het ‘buiten-zijn’. Laat het gras tussen je tenen of vingers en armen kriebelen. Ruik de bloesems. Aanschouw de ontluikende bloemen, voel de warmte van de zon op jouw huid.
Verwonder je over de vele verschillende kleuren groen. Hoe dan ook, maak gebruik van deze ontspruitende, kleurige periode in het jaar, slurp het op.
Het zal je energie level laten stijgen! 
Zin in om mee te doen? Boek een gratis proefles!

Categorieën: Yoga & Pilates